RTS via Lines

Are you experiencing a problem? Maybe you can't get your scripts to do what you need, or are frustrated by a feature you just can't seem to get working? Let us know about it here and we will try our best to help you out!
CeeJay
Posts: 203
Joined: Sat Jan 26, 2013 9:56 am
Gender: None specified

RTS via Lines

Postby CeeJay » Sun Mar 11, 2018 7:17 am

I am trying to get a line trigger to activate a script in RTS using the RADIUS_TRIGGER special (ENABLE_TAGGED or DISABLE_TAGGED) for LINES.DDF. I've read the available docs and tried it numerous times but with no succes. I just don't get it. Is it broken?

Say, I want to make the DOOM line trigger #11 (exit level switch) activate a script (RTS), how would I go about accomplishing that?

User avatar
RUNSABER
Posts: 117
Joined: Sat Mar 14, 2015 3:10 pm
Gender: None specified

Re: RTS via Lines

Postby RUNSABER » Sun Mar 25, 2018 3:55 pm

Hi friend and welcome to the forum, glad youre giving EDGE a go!

You will need to set your exit line of choice to use the Activate RTS Line Special in order to run your scripts. This can be a shootable, usable or passable trigger. Also make sure to set the tag to the number of the script you have tagged via RTS (TAG 11). If you have assigned a tagged number to a script that is not being currently on the map, the trigger should call RSCRIPT in DDF and run the code. You may have to have your script appear like this:

Code: Select all

START_MAP MAP01

RADIUS_TRIGGER 20 20 128

TAG 11
BLOCK_LINES 15
UNBLOCK_LINES 16

END_RADIUS_TRIGGER

END_MAP
Official 3DGE64 Project Portal - Public Repository for 3DGE 64.

User avatar
RUNSABER
Posts: 117
Joined: Sat Mar 14, 2015 3:10 pm
Gender: None specified

Re: RTS via Lines

Postby RUNSABER » Sun Mar 25, 2018 3:56 pm

Update, I've had trouble with this in previous experimentations, so I believe RTS 2.0 is broken
Official 3DGE64 Project Portal - Public Repository for 3DGE 64.

User avatar
Coraline
Site Admin
Posts: 747
Joined: Fri Jun 08, 2012 11:22 am
Gender: Female
Contact:

Re: RTS via Lines

Postby Coraline » Sun Mar 25, 2018 4:32 pm

RUNSABER wrote:Update, I've had trouble with this in previous experimentations, so I believe RTS 2.0 is broken


I need an example map of the issue at hand, please :)
\(סּںסּَ` )/ۜ

CeeJay
Posts: 203
Joined: Sat Jan 26, 2013 9:56 am
Gender: None specified

Re: RTS via Lines

Postby CeeJay » Mon Mar 26, 2018 8:47 pm

RUNSABER wrote:Hi friend and welcome to the forum, glad youre giving EDGE a go!


Well, I'm hardly new to the scene but thanks all the same :D

I've tried creating a script with the tag 11, but it did not work. The line trigger just ended up non-functionable.

So what is "BLOCK_LINES 15" and "UNBLOCK_LINES 16" all about? I don't recognise those commands.


Return to “Support and Help”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest