Images/PNG Grab

Are you experiencing a problem? Maybe you can't get your scripts to do what you need, or are frustrated by a feature you just can't seem to get working? Let us know about it here and we will try our best to help you out!
User avatar
RUNSABER
Posts: 126
Joined: Sat Mar 14, 2015 3:10 pm
Gender: None specified

Images/PNG Grab

Postby RUNSABER » Wed Mar 01, 2017 2:42 am

- Public Repository for 3DGE 64.

CeeJay
Posts: 209
Joined: Sat Jan 26, 2013 9:56 am
Gender: None specified

Re: Images/PNG Grab

Postby CeeJay » Sun Mar 05, 2017 12:07 am

The images will be set X=0 Y=0 aslong as the image itself doesn't use embedded coordinates (you need to make sure of this as to avoid conflicts). I haven't really used or tested the PNG Grab feature, I stick to the old fashioned way of defining the images and their proporties in IMAGES.DDF.

If it's a projectile you need give it the same Y offset as the actual image but half. If the projectile is in a 64x64 image, it would X=0 Y=32.

That's about as much help as I can provide I think.

EDIT: ATTACKS don't clip while THINGS do. No idea why. When this is an issue I try to work around it.

User avatar
Coraline
Site Admin
Posts: 747
Joined: Fri Jun 08, 2012 11:22 am
Gender: Female
Contact:

Re: Images/PNG Grab

Postby Coraline » Mon Mar 06, 2017 3:53 pm

The problem here is this, in DDFIMAGE:

[SPR:YFLRA0]
IMAGE_DATA=LUMP:PNG:"YFLRA0.PNG";

X_OFFSET=0;
Y_OFFSET=0;
SPECIAL=FORCE_CLAMP;
FIX_TRANS=BLACKEN;


For grAb, you don't specify offsets at ALL in Images.DDF -- even if the expected offset is 0,0 in grAb. If you use the OFFSET system via DDF, it will redefine these to 3DGE's standard 0,0 coordinates, which are completely different and useless for images that use grAb.

Rule of thumb -- for grAb, don't use X_OFFSET or Y_OFFSET in Images and let the grAb struct do the rest =)
\(סּںסּَ` )/ۜ

CeeJay
Posts: 209
Joined: Sat Jan 26, 2013 9:56 am
Gender: None specified

Re: Images/PNG Grab

Postby CeeJay » Thu Mar 30, 2017 1:01 pm

I've had some issues myself. It just doesn't seem to work properly. I'm using PNG images for an enemy with embedded offsets and without any entries in IMAGES.DDF but 3DGE appears to be doing something wrong. It's not centered but it not the correct offset either.

Does 3DGE assume the graphic is a HUD sprite (weapons), graphic (centered) or world sprite (enemy, items, etc)?

User avatar
Coraline
Site Admin
Posts: 747
Joined: Fri Jun 08, 2012 11:22 am
Gender: Female
Contact:

Re: Images/PNG Grab

Postby Coraline » Mon May 01, 2017 4:15 pm

\(סּںסּَ` )/ۜ


Return to “Support and Help”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests